Donnerstag, 29 Februar 2024

Obrazec za sporočanje stanje vodomera

Sporočanje stanja števca preko spletne strani www.komunala.info

 

Z mesecem julijem 2015 ukinjamo možnost sporočanja stanja vodomera s spletnim obrazcem preko naše spletne strani www.okp.si.
Elektronsko sporočanje stanja vodomera je možno preko spletne aplikacije www.komunala.info.

Za prvo prijavo na komunala.info potrebujete račun OKP Rogaška Slatina d.o.o., saj se vsi potrebni podatki, ki jih morate vnesti ob prvi prijavi, nahajajo na njem – uporabniško ime: šifra stranke in geslo: številka odjemnega mesta.

Ob prvi prijavi najprej vnesete elektronski naslov www.komunala.info, izberete področje 03 Štajersko- Savinjska regija in izberete ponudnika- OKP javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina d.o.o. in kliknete na gumb PRVA PRIJAVA.

Nato vpišete podatke o šifri stranke in odjemno mesto (podatka se nahajata na našem računu desno zgoraj), si izberete uporabniško ime, geslo, geslo potrdite ter vnesete elektronsko pošto in elektronsko pošto potrdite. Nato kliknete USTVARI UPORABNIŠKI RAČUN.

Uporabniški račun aktivirate, ko kliknete na potrditev v sporočilu, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov. Po aktivaciji vašega uporabniškega računa, se lahko prijavite na prvi strani portala Komunala.Info.

Portal Komunala.Info vam omogoča naslednje storitve:

 • vpogled v  podatke izdanih računov za vaše odjemno mesto,
 • vpogled v stanje vaših obveznosti in plačil,
 • vpogled v zgodovino odčitkov,
 • naročanja na elektronsko obliko računa in
 • javljanje stanja vodomera za potrebe obračuna po dejanskem stanju.


Na levi strani imate meni, v katerem lahko izbirate naslednje opcije:

 • stranke – to so podatki prijavitelja,
 • hitri predogled – omogoča hiter vpogled v vse pomembne podatke, kot so finančno stanje, zadnji prejeti račun, stanje števca in merilno mesto,
 • merilna mesta in odčitki – tu so podatki o merilnem mestu, vrsti priključka vodomera, o izračunani dnevni in mesečni povprečni porabi in kartica odčitkov,
 • oddaja stanja - omogoča sporočanje odčitanih popisov vodomera;
 • e-računi - vam omogoča pregled elektronskih računov, v kolikor ste se prijavili kot prejemnik e-računov,
 • prijava na e-računi - je namenjena prijavi na prejemanje elektronskih računov in spreminjanje podatkov glede njihovega prejamanja.


Vnos stanja vodomera – oddaja stanja

V okence »stanje števca« vnesite stanje vodmera v m3 brez decimalnih mest in brez ločilnih pik. V kolikor sporočate stanje na dan vnosa, naredite še samo kljukico v polje oddam stanje in stanje se prenese.

V kolikor pa stanje sporočate za nazaj, se postavite v polje datum odčitka, kliknite nanj in pri tem se prikaže koledar, ki vam omogoča izbiro datuma popisa. Izberete željeni datum, naredite kljukico pri oddaj stanje in nam stanje posredujete.

Pozor
: program omogoča sporočanje stanje vodomera največ za 5 dni nazaj od trenutnega datuma.

Priporočilo: 
Stanje vodomera je smiselno sporočiti zadnjega dne v mesecu, saj je potem pri obračunu zajet samo poračun in ne tudi akontacija za obračunski mesec. Popisano stanje vodomera morate javiti najkasneje do 3. v mesecu (na primer: vodomer ste popisali 31.01., popis morate javiti najkasneje do 03.02.- POPIS SE UPOŠTEVA), sicer se javljen popis ne bo upošteval (npr. vodomer ste popisali 31.01. stanje pa ste nam javili 04.02.- POPIS SE NE BO UPOŠTEVAL).

Upamo, da se boste v bodoče čim bolj odločali za uporabo spletne strani Komunala.info. V kolikor potrebujete kakršnokoli pomoč ali informacijo, nam to pisno sporočite na naslov Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

 

Obrazci in vloge (PDF)