sobota, 26. november 2022

Vabilo na Strokovno srečanje

 

 

 

 

 

Projekt »StudioKroG - Studio Krožnega gospodarstva«,
ki ga sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma

 

 

 

 

Vabimo vas na

Strokovno srečanje (»Peer-review)

AKTIVACIJA SKUPNOSTI ZA UVELJAVLJANJE NAČEL KROŽNEGA GOSPODARSTVA V SLOVENIJI

 

KDAJ: petek, 25. novembra 2022, od 9.00 do 14.30 ure

KJE: Christanova soba, Dvorec Trebnik, Grajska ulica 9, 3210 Slovenske Konjice

 

 

Namen strokovnega srečanja

Peer-review (strokovni) dogodek organiziramo z namenom, da aktiviramo  skupnosti za uveljavljanje načel krožnega gospodarstva. Uporaba krožnih sistemov je namreč še vedno premalo zastopana v praksi. Da bomo povečali razumevanje, vzpodbudili interes in zanimanje za krožno rabo virov, bomo na strokovnem srečanju razpravljali o  akcijskem načrtu, ki se še bolj posveča preprečevanju nastajanja odpadkov, krožni zasnovi in celotnemu življenjskemu ciklu izdelkov ter implementaciji pristopa krožnega gospodarstva na primeru ponovne rabe zavrženih ladijskih kontejnerjev za izobraževalne, podjetniške, turistične in druge namene. Le-ti bodo dobili nove vsebine, pomembne za razumevanje načel krožnega gospodarstva v vsakdanjem življenju. Nov akcijski načrt je namreč eden glavnih gradnikov Evropskega zelenega dogovora, ki določa ambiciozen časovni načrt za ogljično nevtralno krožno gospodarstvo, ki je z viri gospodarno in v katerem je gospodarska rast ločena od rasti rabe virov. S tem bo krožno gospodarstvo prišlo v vse pore evropskega načrtovanja, zato je njegova implementacija nujna tudi v Sloveniji.

Za vzpostavitev partnerskega sodelovanje med javnimi in zasebnimi deležniki v okviru povečanja možnosti krožne rabe virov, se bo ob koncu projekta za zagotavljanja trajnosti podpisal neformalni dogovor o nadaljnjem sodelovanju kot skupnosti po izteku projekta z opredeljenimi skupnimi razvojnimi izzivi za širitev krožnega gospodarstva v Sloveniji.

 

Vljudno vabljeni!

 

Organizatorja:

dr. Klavdija Rižnar, ZRS Bistra Ptuj
vodja projekta StudioKroG

dr. Marinka Vovk, direktorica
CPU d.o.o. ,SO.P.

 

Program:

Udeležba na  strokovnem dogodku je brezplačna.

 

Zaradi organizacije prosimo za prijavo na spletno povezavo: https://www.1ka.si/a/2c2a01ae do 23. 11. 2022.

Za več informacij kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 634 594.

 

 

Projekt studioKroG sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 776.975,00 EUR.

www.norwaygrants.si

www.eeagrants.org

www.bistra.si/studiokrog