sobota, 26. november 2022

Vabilo na tematsko delavnico: UPORABA PAMETNE TEHNOLOGIJE NA PODROČJU ZMANJŠEVANJA NASTAJANJA BIOLOŠKIH ODPADKOV

Vljudno Vas vabimo na TEMATSKO DELAVNICO:  UPORABA PAMETNE TEHNOLOGIJE NA PODROČJU ZMANJŠEVANJA NASTAJANJA BIOLOŠKIH ODPADKOV

 

VABILO

Vljudno Vas vabimo na TEMATSKO DELAVNICO s praktičnim prikazom,
ki bo v četrtek, 13.10. 2022 ob 13.00 uri,
lokacija: Trška cesta 62, 3254 Podčetrtek (knjižnica)

 

TEMA: UPORABA PAMETNE TEHNOLOGIJE NA PODROČJU ZMANJŠEVANJA NASTAJANJA BIOLOŠKIH ODPADKOV

Izhodišče:

Bo pametna tehnologija pripomogla k učinkovitejšemu sistemu zbiranja odpadkov in preprečevanja nastajanja le-teh? Tehnologija se razvija tudi na trgu odpadkov in kar se je še pred leti zdelo praktično nemogoče, danes tehnologija omogoča poenostavljene sisteme funkcionalnega zbiranja odpadkov in analize vrst in količin. Danes proizvedemo več hrane kot kadarkoli, vendar je trenutni model netrajnosten. Svetovna populacija vse hitreje raste in način proizvodnje hrane je več kot pripravljen na revolucijo. Prikazali bomo primer sodobne pametne tehnolgije, ki lahko omogoči razvoj trajnostnega modela proizvodnje hrane. To so namizni 3D- tiskalniki, s katerimi lahko tiskamo tudi hrano.

 

S praktično izvedbo delavnic bomo prikazali:

  1. Kaj so čipi in čemu služijo?
  2. Kje so nameščeni čipi na zabojnikih in kako omogočajo sledljivost podatkov?
  3. Kako se obdelajo podatki in kaj se iz podatkov lahko razbere?
  4. Kako si lahko natisnemo vedno aktualno in najboljšo pizzo! Praktična izvedba prikaza 3D tiska hrane.

 

Vljudno vabljeni!

 

HUMUS PROJEKT - HÖGI

Vključeni partnerji:
LAS Bogastvo podeželja, LAS Ovtar, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Regija Oststeiermark GmbH, Avstrija