Kontakt
Zbirni center Tuncovec: (03) 5 815 135

Skladišče materiala: (03) 5 815 159


Delovni čas
Zbirni center Tuncovec
ponedeljek - petek 8 - 16
sobota 8 - 13
 
Zbirni center Bistrica ob Sotli
PRVA IN TRETJA
SOBOTA V MESECU 9 - 13
 
Zbirni center kozje
sreda 12 - 16
sobota 9 - 13
 
Zbirni center Šmarje pri jelšah
sreda 12 - 16
sobota 9 - 13
 
Zbirni center Pristava pri Mestinju
sreda 12 - 16
sobota 9 - 13
 
Zbirni center Rogatec
petek 12 - 16
 
Skladišče materiala
ponedeljek - petek 8 - 14


 

22. marec je dan vode – naravnega vira, brez katerega ne bi bilo življenja

Voda je nujno potrebna za življenje, žal pa dostop do pitne vode ni zagotovljen vsem ljudem. Gospodarjenje z njenimi zalogami mora biti trajnostno naravnano, zato je prav, da z vodo ravnamo tako, da bo ostala še naprej takšna, kakršna mora biti: čista in nam vsem dostopna naravna dobrina

 

Dan odprtih vrat


Javno komunalno podjetje OKP Rogaška Slatina d.o.o. vabi ob svetovnem dnevu voda 22. marca 2017 na voden ogled čistilnih naprav:

 • Čistilna naprava Rogaška Slatina
 • Čistilna naprava Šmarje pri Jelšah
 • Čistilna naprava Kozje

Vrata čistilnih naprav bodo za vse občane odprta med 10.00  in 14.00 uro.
Naše čistilne naprave ne le čistijo ampak tudi izobražujejo in osveščajo.

Lepo vabljeni.

 

 Varčevanje z vodo v gospodinjstvu

 • Preverimo, če pipe v našem domu puščajo. Iz pipe, iz katere kapne samo ena kapljica na minuto, namreč dnevno izgubimo do 50 litrov vode.
 • Pozorni bodimo tudi, da pipe zapiramo – med umivanjem rok, ščetkanjem zob in britjem ni potrebe, da voda neprestano teče. Iz odprte pipe lahko na minuto namreč steče do 20 litrov vode.
 • Na porabo vode bodimo pozorni tudi med tuširanjem. Takrat namreč v povprečju porabimo kar 140 litrov vode, zato velja, če je le mogoče, čas tuširanja nekoliko skrajšati. Tuširanje pa je v primerjavi s kopanjem v kadi kljub vsemu boljša odločitev, saj za kopanje namreč porabimo kar dvakrat več vode.
 • Preverite tudi, če splakovalnik v stranišču pušča – po statistiki naj bi namreč puščala kar petina splakovalnikov, ne da bi se tega sploh zavedali. Tudi tako se namreč voda porablja po nepotrebnem.
 • Posodo v pomivalnem stroju operite, ko je ta poln, istega pravila pa se držite tudi pri pranju perila v pralnem stroju. Če se odločate za nakup novih strojev, pa je bolje izbrati takšne iz varčnega razreda.
 • Pozorni bodimo tudi pri gospodinjskih opravilih v kuhinji. Pri ročnem pomivanju med miljenjem posode zapirajmo pipo, zelenjavo in sadje pa perimo v skledi z vodo in ne pod tekočo vodo. Za hlajenje pijače ali odmrzovanje hrane ne uporabljajmo tekoče vode.
 • Tudi pri opravilih v okolici hiše smo lahko pozorni na porabo vode. Za zalivanje vrtov in balkonskega cvetja uporabljajmo deževnico ali pa prihranimo vodo, s katero smo oprali sadje in zelenjavo. Na vrtu skupaj posadimo rastline, ki imajo podobne potrebe po zalivanju, dvorišča pa ne čistimo z vodo, ampak ga raje temeljito pometimo.
 • Na vodomernih števcih redno preverjamo porabo vode. V kolikor se ta naenkrat močno poveča, je razlog lahko v puščanju katere od cevi.

 

 

 

 • Ni potrebe po kupovanju ustekleničene vode, saj je na našem območju vsa vodovodna voda pitna.