Kontakt
Zbirni center Tuncovec: (03) 5 815 135

Skladišče materiala: (03) 5 815 159


Delovni čas
Zbirni center Tuncovec
ponedeljek - petek 8 - 17
sobota 8 - 13
 
Zbirni center Bistrica ob Sotli
PRVA IN TRETJA
SOBOTA V MESECU 9 - 13
 
Zbirni center Kozje
torek 12 - 16
sreda 12 - 16
sobota 9 - 13
 
Zbirni center Šmarje pri jelšah
ponedeljek in petek 10 - 18
sreda 11 - 19
sobota 8 - 14
 
Zbirni center Pristava pri Mestinju
sreda 12 - 16
sobota 9 - 13
 
Skladišče materiala
ponedeljek - petek 8 - 14


 

22. MAREC SVETOVNI DAN VODA

Dan odprtih vrat

Javno komunalno podjetje OKP Rogaška Slatina d.o.o. vabi ob svetovnem dnevu voda 22. marca 2018 na voden ogled čistilnih naprav:

 • Čistilna naprava Rogaška Slatina
 • Čistilna naprava Šmarje pri Jelšah
 • Čistilna naprava Kozje

Vrata čistilnih naprav bodo za vse občane odprta med 10.00  in 14.00 uro.
Naše čistilne naprave ne le čistijo ampak tudi izobražujejo in osveščajo.

Lepo vabljeni.

22. marec je dan vode – naravnega vira, brez katerega ne bi bilo življenja

Voda je nujno potrebna za življenje, žal pa dostop do pitne vode ni zagotovljen vsem ljudem. Gospodarjenje z njenimi zalogami mora biti trajnostno naravnano, zato je prav, da z vodo ravnamo tako, da bo ostala še naprej takšna, kakršna mora biti: čista in nam vsem dostopna naravna dobrina.
Varčevanje z vodo v gospodinjstvu

 • Preverimo, če pipe v našem domu puščajo. Iz pipe, iz katere kapne samo ena kapljica na minuto, namreč dnevno izgubimo do 50 litrov vode.
 • Pozorni bodimo tudi, da pipe zapiramo – med umivanjem rok, ščetkanjem zob in britjem ni potrebe, da voda neprestano teče. Iz odprte pipe lahko na minuto namreč steče do 20 litrov vode.
 • Na porabo vode bodimo pozorni tudi med tuširanjem. Takrat namreč v povprečju porabimo kar 140 litrov vode, zato velja, če je le mogoče, čas tuširanja nekoliko skrajšati. Tuširanje pa je v primerjavi s kopanjem v kadi kljub vsemu boljša odločitev, saj za kopanje namreč porabimo kar dvakrat več vode.
 • Preverite tudi, če splakovalnik v stranišču pušča – po statistiki naj bi namreč puščala kar petina splakovalnikov, ne da bi se tega sploh zavedali. Tudi tako se namreč voda porablja po nepotrebnem.
 • Posodo v pomivalnem stroju operite, ko je ta poln, istega pravila pa se držite tudi pri pranju perila v pralnem stroju. Če se odločate za nakup novih strojev, pa je bolje izbrati takšne iz varčnega razreda.
 • Pozorni bodimo tudi pri gospodinjskih opravilih v kuhinji. Pri ročnem pomivanju med miljenjem posode zapirajmo pipo, zelenjavo in sadje pa perimo v skledi z vodo in ne pod tekočo vodo. Za hlajenje pijače ali odmrzovanje hrane ne uporabljajmo tekoče vode.
 • Tudi pri opravilih v okolici hiše smo lahko pozorni na porabo vode. Za zalivanje vrtov in balkonskega cvetja uporabljajmo deževnico ali pa prihranimo vodo, s katero smo oprali sadje in zelenjavo. Na vrtu skupaj posadimo rastline, ki imajo podobne potrebe po zalivanju, dvorišča pa ne čistimo z vodo, ampak ga raje temeljito pometimo.
 • Na vodomernih števcih redno preverjamo porabo vode.

V kolikor se ta naenkrat močno poveča, je razlog lahko v puščanju katere od cevi.

 • Ni potrebe po kupovanju ustekleničene vode, saj je na našem območju vsa vodovodna voda pitna.