KVIZ

KVIZ - VODA

Voda je najbolj dragocen element na našem planetu. Brez vode ne bi bilo življenja. Kaj veš o vodi? Pojdi z nami skozi ta VODNI kviz, razvit v sodelovanju z UNV-DPC in izvedel boš!
Če ne veš odgovora, lahko brskaš po spletni strani, še posebej zaradi dejstev, številk ter danih materialov, kjer lahko najdeš vse potrebne informacije. Lahko sestaviš tudi kviz skupaj s prijateljem ali svojimi starši.


1) 1. Koliko kozarcev vode naj bi popila oseba vsak dan (8 unč ali vsaj 250 ml)?
2) Koliko ljudi ima dostop do pitne vode po svetu?
3) Naša Zemlja se imenuje Modri planet, ker:4) Večina vode na Zemlji ni pitne. Zakaj?5) Sonce segreva oceane, reke in jezera. Ali veš, kaj se zgodi potem?6) Od kod prihajajo oblaki?7) Vsaki dan uporabljamo vodo, toda katera od teh aktivnosti porabi največ vode?8) Imamo vsi pravico do pitne vode?9) Kaj meniš, kako voda vpliva na deklice v šolah v mnogih krajih?10) Države imajo meje, toda reke in jezera temu ne sledijo. Kaj meniš, koliko rek na svetu prečka meje?

11) Včasih imajo države različne zakone in tudi stvari počnejo različno. Zakaj je za države pomembno, da se strinjajo, kako obravnavajo in uporabljajo vodo?


If you are human, leave this field blank or you will be considered spam: